Už delší dobu se mluví o tom, že Apple nasadí lepší dvojici iPhonů 15 vyšší cenovku. Letos totiž hodlá použít titanovou konstrukci, výkonnější čip využívající 3nm proces od TSMC a periskopický teleobjektiv (ten ale dostane pouze Pro Max). Aby si tedy udržel marže, bude zdražení prakticky nutné. Nyní se však hovoří o tom, že cenový nárůst zasáhne i standardní model spolu s variantou Plus.

Nutné je podotknout, že slušné změny oproti předešlé generaci nabídne i ona levnější dvojice. Potenciální zájemci se nejspíš mohou těšit na čip Apple A16 Bionic, 48Mpx fotoaparát a technologii Dynamic Island, která byla exkluzivitou modelů Pro a Pro Max. Všechna tato zlepšení by pro zvýšení cen mohla být přijatelným argumentem, byť z toho nikdo asi nebude mít zrovna radost.

O možném „mírném“ zdražení informoval renomovaný insider a redaktor zpravodajské agentury Bloomberg Mark Gurman prostřednictvím nového vydání týdeníku Power On. Poptávka po iPhonech 15 by mohla být daleko větší než u současné řady, neboť nabídne daleko atraktivnější zlepšení. Ve Spojených státech by se mohla cena teoreticky zvýšit o něco kolem 30–50 dolarů, byť Gurman nezmínil žádnou konkrétní hodnotu.

Nedávno jsme vás na webu informovali o mínění analytika Tima Longa, který předpokládá 200dolarové zdražení v případě iPhonu 15 Pro Max.

O chystané řadě iPhone 15 jsme dále psali: