Nové iPhony mají podle všudypřítomných spekulací a úniků přinést řadu vylepšení, a to nejen po hardwarové či softwarové stránce, ale také v oblasti designu. Na základě dříve zveřejněných renderů jednotlivých modelů, o kterých jsme vás tehdy informovali i my, si šlo například všimnout zaoblenějších rohů ve srovnání se současnou generací. Ještě o něco více by vás však mohla nadchnout přední strana.

Nejenže mají všechny iPhony 15 dostat Dynamic Island, který byl loni novinkou exkluzivní pro dvojici dražších modelů, ale některé z nich se mají pochlubit i mimořádně tenkými rámečky. Díky tomu budou nadcházející vlajky od Applu navenek ještě prémiovější než dosud.

Tenoučké rámečky krásně demonstruje výše umístěná fotografie ochranných sklíček. Ta byla zveřejněna známým leakerem Ice universe, jehož konto je plné nejrůznějších úniků ze světa smartphonů, a to bez ohledu na značku. Bohužel, zdá se, že designová novinka zasáhne pouze modely Pro a Pro Max. Jak si lze ostatně všimnout i na samotném snímku, iPhone 15 a iPhone 15 Plus mají postranní rámečky o něco silnější.

Dražší dvojka přinese ve srovnání s tou levnější hned několik dalších vylepšení. Obdrží například rychlejší čip A17 Bionic, který si Apple nechává vyrábět 3nm procesem společnosti TSMC, což zajistí lepší energetickou efektivitu a samozřejmě i vyšší hrubý výkon. Dále se mají pochlubit kapacitnější RAM. Jedním z hlavních lákadel pro letošní rok bude také periskopický teleobjektiv, který poskytuje lepší zoom než ten klasický. Hlavní snímač se však nikam neposune a stejně na tom má být i displej.