Včera jsme vás informovali o domněnkách známého analytika Wamsiho Mohana. Ten se s odvoláním na kontrolu dodavatelského řetězce domnívá, že bude mít Apple problémy s výrobou iPhonu 15, v jejichž důsledku bude série vydána o měsíc později, tedy v říjnu. O komplikacích v procesu se nyní zmiňuje další zdroj, a tudíž je opravdu možné, že spotřebitele letos znovu zasáhne nedostatek kusů.

Podle serveru The Information (citováno portálem GSM Arena) bude příčinou slabých dodávek displej. Právě tato součástka se stává kamenem úrazu poměrně často – brzdí například i produkci prémiového headsetu Apple Vision Pro – a tentokrát údajně nese vinu dodavatelská firma LG Display.

Za zpoždění při výrobě displejů má být zodpovědný nový výrobní proces, jehož cílem je zmenšení velikosti rámečků. Právě fakt, že se zase o něco zvýší poměr velikosti displeje k tělu, vykouzlil nejednomu Apple fanouškovi úsměv na tváři. Díky tomu totiž budou nové iPhony vypadat po designové stránce ještě elegantněji než doposud.

Komplikace mají zasáhnout zejména dvojici dražších modelů, tedy Pro a Pro Max, jelikož právě v jejich případě se s oněmi tenčími rámečky setkáme (samostatně jsme toto téma rozebírali zde). Těžší údajně bude sehnat větší variantu. The Information píše, že displeje pro tyto iPhony selhávají v testech spolehlivosti během procesu, ve kterém je obrazovka spojena s kovovým pláštěm.

Zásadním rozdílem mezi tvrzením Wamsiho Mohana a portálu The Information je právě dostupnost. Bankovní analytik je přesvědčen, že se vydání iPhonu 15 posune na říjen, ale redaktor Wayne Ma zmíněného zpravodajského serveru v toto nevěří a spíše sází na to, že postižené modely bude zpočátku pouze náročnější sehnat, avšak klasicky vyjdou v září.