S příchodem nového modelu iPhone 15 se může objevit revoluční změna v oblasti aplikací pro zdraví. Díky umělé inteligenci by služba Zdraví (Health) společnosti Apple mohla poskytnout uživatelům personalizované rady pro zdravý životní styl, které by byly založené na jejich osobních datech.

Podle analytika Dana Ivese, který se před nedávnem vyjádřil pro zpravodajský portál Daily Mail, by mohla aplikace Health pro iOS procházet významnou transformací. Ives pro Daily Mail prohlásil: ,,Je pouhou otázkou času, kdy společnost Apple plně přejde na umělou inteligenci.“

Nová verze této aplikace pro monitoring zdraví by mohla využívat umělou inteligenci k vytváření personalizovaných doporučení pro životní styl, které by byly založené na uživatelových datech o srdeční frekvenci, stravě, dýchání a kvality spánku.

Ačkoli se očekává, že iPhone 15 přinese vylepšení v oblastech jako jsou kamery, výpočetní výkon a odolnost, tyto změny budou pravděpodobně povrchní a pro většinu uživatelů nebudou představovat bůhvíjak zásadní rozdíl.

Nový model iPhone 15 by měl dorazit již v září tohoto roku spolu s novou generací chytrých hodinek Apple Watch Ultra a řadou Apple Watch Series 9.