Postupně se přibližujeme k představení nové řady iPhonů, ale stále ještě zbývá spousta času na to, aby unikly nějaké další informace. Aktuálně se opět hovoří o fotoaparátech, neboť známý leaker RGcloudS ve svém twitterovém příspěvku přinesl příjemnou zprávu zejména pro ty, kteří čekají na vyšší dvojici modelů.

Leaker je přesvědčen, že iPhone 15 bude první globálně dostupný smartphone, který nabídne hybridní čočky, jež kombinují materiály plast a sklo. Hovoří se o konkrétně o tom, že plastových prvků bude využito šest, k nimž se přidá i jeden skleněný.

Kromě toho mají podle RGcloudS nové iPhony dostat clonu f/1,7. V případě dvojice vyšších modelů, která podle všeho nedostane nový senzor, se bude jednat o příjemné zlepšení, neboť snímač iPhonu 14 Pro a Pro Max měl užší clonu f/1,79. V praxi to znamená, že iPhony 15 Pro a Pro Max budou schopny zachytit více světla, a to údajně až o 20 %. Stejně tak bychom se v jejich případě měli dočkat kvalitnějších barev.

Co se pak týče levnějších modelů iPhone 15 a iPhone 15 Plus, ty budou údajně také vybaveny oním 48Mpx senzorem, co byl loni k vidění pouze u dražší dvojice. Nicméně, s ohledem na clonu se bude jednat o zhoršení, neboť iPhone 14 a iPhone 14 Plus měly ještě širší clonu f/1,5.

Leaker také prozradil, že iPhone 16 Pro Max, který dorazí v příštím roce, vylepší hlavní snímač na osmidílný hybridní design objektivu, jenž bude složen ze šesti plastových a dvou skleněných prvků. Hybridní objektivy pak mají být dostupné také u teleobjektivu a ultra širokoúhlé kamery, ale tam půjde pouze o pětidílné a šestidílné provedení.