Řada Samsung Galaxy S24 se rozdělí do dvou skupin. V jedné z nich budou modely poháněné procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, zatímco v té druhé najdeme telefony disponující čipem Exynos 2400. Nejdražší varianta Ultra se však zařadí pouze do jedné ze škatulek, což nyní potvrzuje další zdroj.

Už delší dobu se spekuluje o tom, že nejlepší model z řady, která vyjde začátkem příštího roku, bude využívat pouze Snapdragon 8 Gen 3 a Exynos 2400 se pod jeho kapotou nebude nacházet v žádném regionu. Dříve s touto informací přišel například důvěryhodný leaker Tech_Reve, jak jsme psali zde, a nyní se přidává jihokorejský zpravodajský server TheElec, který už v minulosti prozradil řadu pravdivých detailů týkajících se připravovaných zařízení od Samsungu.

Modely řady Galaxy S24 se Snapdragonem 8 Gen 3 se budou prodávat v Severní Americe, zatímco do zbytku světa, tedy i k nám do Česka, přijdou verze s Exynosem 2400. Galaxy S24 Ultra nicméně nabídne Snapdragon 8 Gen 3 i u nás, což by mohlo potěšit nejednoho skeptika, který už v Exynosy po přešlapech u dřívějších modelů zkrátka nevěří.

Samsung se momentálně dobře snaží, aby bylo o Exynosu 2400 šířeno dobré mínění ještě předtím, než vyjde série Galaxy S24. Čipset proto oficiálně představil, aby se mohl v propagačních materiálech pochlubit 70% nárůstem výkonu CPU nebo přítomností integrované grafiky využívající architekturu RDNA 3 od AMD. Více podrobností o novém čipu si můžete přečíst v našem samostatném článku.

O Galaxy S24 jsme v poslední době dále psali: