Během posledních dní jsme vás postupně informovali o uniklých renderech jednotlivých telefonů z řady Samsung Galaxy S24. Konkrétně jsme pak rozebírali základní model a prémiovou variantu Ultra. Leaker Steve Hemmerstoffer, tentokrát ve spolupráci s portálem Giznext, však prozradil také design prostředního modelu. Pojďme se na něj tedy podívat.

Samsung Galaxy S24+ bude i v příštím roce kopírovat design základního modelu. Podle nás ostatně není důvod k tomu, aby se nějak výrazněji lišil. Na rozdíl od modelu Ultra, jenž přináší o mnoho lepší výbavu, se hodí pouze těm, kteří chtějí větší displej a kapacitnější baterii, než má standardní Galaxy S2X.

Stejně, jak se Galaxy S24 přiblíží iPhonům díky svým plochým bočním rámečkům, tak učiní i jeho větší bráška. Kromě toho se na hraně setkáme i s viditelnou UWB anténou nacházející kousek pod tlačítkem pro zapnutí.

Na zadní straně opět najdeme trojici fotoaparátů, které jsou na ní umístěné samostatně a jsou seřazené pod sebe do „semaforu“. Blesk, jenž se původně nacházel vpravo od prvního foťáku, se nyní přesouvá trochu níž, takže bude na úrovni mezery mezi první a druhou čočkou.

Galaxy S24+ má podle leakera měřit 158.5 x 75.9 x 7.75 mm, což v praxi znamená, že bude o něco širší, ale zároveň kratší než předchůdce (157.8 x 76.2 x 7.6 mm).

Nadcházející „plusová“ vlajka od Samsungu má být poháněna procesorem Snapdragon 8 Gen 3, ale do některých regionů, nejspíš i k nám, se dostane verze s Exynosem 2400 (Giznext zmiňuje Exynos 2100, avšak pravděpodobně jde o chybu). Přední stranu telefonu bude zřejmě pokrývat 6,7palcový Dynamic AMOLED 2X panel se 120Hz obnovovací frekvencí.