Samsung je poslední dobou opravdu nedočkavý. Ještě před několika lety firma uváděla své vlajkové smartphony řady S v měsíci březnu a později se přešlo k únoru (popřípadě konci ledna). Modely Galaxy S23 byly letos představeny přesně 1. února a první modely zamířily na trh už o pět dní později. Co se ale týče nadcházející řady, jihokorejská firma prý pořádně uspíší vydání.

Namísto toho, abychom museli čekat znovu až do února, se prezentace můžeme dočkat již 18. ledna, možná i dříve, vychází z příspěvku známého leakera Ice universe. Podle něj zatím datum uvedení série Galaxy S24 není přesně stanoveno, ale ve finále bychom se měli slavného debutu dočkat právě okolo tohoto termínu. Spekuluje se, že Samsung vydá telefony dřív kvůli vysoké poptávce po čerstvě uvedených iPhonech 15.

Řada Galaxy S24 se bude klasicky skládat ze tří modelů – kromě základního budou k dispozici i varianty Plus a Ultra. Tentokrát ale nebude využíván pouze procesor od Qualcommu, nýbrž po roční pauze uvidíme v akci také nový Exynos.

SoC s označením Exynos 2400 má dorazit i k nám do Evropy, z čehož mnozí fanoušci Samsungu nemají zrovna radost (zejména kvůli dřívějším problémům s Exynosem 2200). Dle dřívějších spekulací bude jedinou záchranou pro odpůrce Exynosů koupě modelu Galaxy S24 Ultra, neboť ten jako jediný prý dostane Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy ve všech regionech.

Ze všemožných úniků spekulací vyplynulo, že série Galaxy S24 díru do světa zrovna neudělá a jednotlivá vylepšení budou spíš menšího charakteru.