Jak jsme se nedávno dozvěděli od insidera Ice universe, vlajková řada Samsung Galaxy S24 má debutovat někdy kolem 18. ledna příštího roku. Ačkoliv je to podstatně dřív než loni, stále do tohoto termínu zbývá ještě spousta času. Přesto už nyní máme k dispozici zhotovené rendery, které demonstrují, jak bude základní model oblíbené high-end série vypadat v letošním roce.

Za únikem nestojí nikdo jiný než renomovaný designér a leaker Steve Hemmerstoffer (OnLeaks), který tentokrát spolupracoval s portálem Smartprix. Díky jeho poznatkům si můžeme prohlédnout několik obrázků či 360° video, jež telefon zachycuje v celé kráse.

Už na první pohled si můžete všimnout, že Samsung se svou základní vlajkou nijak moc neexperimentoval. Ačkoliv vizuální provedení zůstává téměř identické, lze najít určité změny. Galaxy S24 má například dostat ploché hrany, čímž se odliší od svého předchůdce nebo ještě staršího Galaxy S22. Názory uživatelů se v tomto bodě většinou rozchází – jedné skupině je příjemnější držet hranatou cihličku, avšak jiní preferují zaoblené provedení.

Mezi další novinky patří viditelná UWB anténa nebo výrazně zeštíhlené rámečky obklopující displej. Ten má mimochodem zůstat u přibližných rozměrů, jako měl Galaxy S23. Co se ale trochu mění, jsou rozměry telefonu samotného. Ve srovnání s předchůdcem prý bude o něco vyšší, ale současně užší (147 x 70.5 x 7.6 mm versus 146.3 x 70.9 x 7.6 mm).

Jestliže jsou rendery přesné, o něco níž se přesune blesk. Namísto toho, aby byl vpravo od prvního fotoaparátu z trojice, se bude nacházet vpravo od mezery mezi prvním a druhým.

Od Galaxy S24 se očekává, že dostane procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 a AMOLED displej se 120Hz obnovovací frekvencí, podporou HDR10+ a ochranným sklem Gorilla Glass od společnosti Corning.