Poté, co se objevily rendery telefonu Samsung Galaxy S24, nám dává leaker a designér Steve Hemmerstoffer první pohled na nejprémiovější telefon Samsungu v první půlce příštího roku – Galaxy S24 Ultra. Snímky a 360° video opět zveřejnil ve spolupráci s portálem Smartprix. Pojďme se tedy podívat, jak bude chystaná vlajka vypadat.

Stejně tak, jak Galaxy S24 Ultra neudělá díru do světa svými specifikacemi, jednoho pravděpodobně neohromí svým designem. Ten totiž zůstává u zažitých standardů. Na zadní straně se tak i začátkem příštího roku setkáme se semaforem tvořeným třemi fotoaparáty, vedle něhož se znovu bude nacházet menší sloupeček se senzorem poskytujícím laserový autofocus, bleskem a sekundárním teleobjektivem.

Co se ale nepatrně mění k lepšímu, je přední strana. Ani ta na nás nevybafne s nějakou vyloženě dechberoucí novinkou, ale příjemným zlepšením má být zúžení rámečků kolem displeje. To ve finále dodá Galaxy S24 Ultra ještě luxusnější nádech a zároveň o něm Samsung bude moct tvrdit, že se řadí mezi telefony s nejtenčími rámečky. Obrazovka jako taková prý využije rozlišení WQHD+ a bude 6,8 palce velká. I tentokrát tedy Galaxy S24 Ultra bude jedním z největších mobilů na trhu.

Na boční hraně telefonu se nachází UWB anténa (stejně jako u základního modelu).

Galaxy S24 Ultra bude o něco kratší, ale současně širší než předchůdce. O pouhý jeden gram se má snížit hmotnost v důsledku využití titanového rámu, podobně jako to udělal Apple v případě vlajkových modelů iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max (byť tam byl propad hmotnosti znatelnější).

Momentálně se traduje, že Galaxy S24 Ultra vsadí na procesor Snapdragon 8 Gen 3 a Exynosu 2400 se ani nedotkne. Kapacita baterie má zůstat na 5 000 mAh a výkon nabíjení se ze 45 W bohužel také nepohne. Jas displeje se má každopádně zvýšit až na 2 500 nitů a senzor hlavního fotoaparátu dostane určité optimalizace, což z něj udělá o něco lepší kousek, než je aktuálně používaný ISOCELL HP2. Stále se ale bavíme o 200Mpx rozlišení. A nezapomínejme také na novinku v podobě 50Mpx teleobjektivu.