O sérii Samsung Galaxy S24 se už začalo intenzivně spekulovat. Podrobnosti o nových high-end modelech se dozvídáme s obrovským předstihem díky osobám s dobrými kontakty. Jednou z nich je i leaker Tech_Reve, který nyní přišel s důležitým poznatkem o vlajkovém Galaxy S24 Ultra. Potěšit by mohl hlavně Evropany.

Přestože vloni Samsung spoléhal na partnerství s americkým dodavatelem Qualcomm, který mu dokonce speciálně upravil svůj špičkový čip Snapdragon 8 Gen 2, letos se vrátí také ke svým vlastním procesorům Exynos. Svědectví různých zdrojů přitom jednoznačně potvrzují, že se nového Exynosu 2400 dočkáme my v Evropě. Pokud by náhodou nepřišel do významnějších trhů typu Francie nebo Německo, k nám se dostane téměř určitě. Výjimkou by naštěstí mohl být právě Galaxy S24 Ultra.

Tech_Reve na sociální platformě X uvedl, že Galaxy S24 Ultra bude bez ohledu na region, kde se má prodávat, využívat Snapdragon procesor od Qualcommu. To určitě uklidní všechny odpůrce Exynosů, kteří si o těchto SoC vytvořili špatné mínění ze svých nebo cizích zkušeností. Ostatně, nelze se čemu divit, protože Exynos 2200 byl v sérii Galaxy S22 katastrofa.

Modely série Galaxy S24, které dostanou Snapdragon 8 Gen 3, budou opět sázet na jeho vylepšenou variantu. Jak totiž dokazují výpisy z databáze Geekbench, chystané Samsung vlajky mají procesor s odlišným rozložením jader a jinými frekvencemi než konkurenční modely typu Nubia RedMagic 9. Pokud tedy Samsung nasadí dostatečně účinné chlazení, měly všechny telefony Galaxy S24 se Snapdragonem poskytovat vyšší výkon než smartphony od jiných Android výrobců. Alespoň tedy na chvíli, než vyjde účinnější řešení.