Po delší době přinášíme další poznatky o připravované vlajkové sérii Samsung Galaxy S24. Tu by měl jihokorejský výrobce odhalit už v lednu následujícího roku, a to po boku chytrého prstenu Galaxy Curio, čili prvního zbrusu nového zařízení za poslední dobu. Telefony jako takové představí určité novinky, jako například vylepšený procesor nebo nový design s tenčími rámečky. Co se ale pravděpodobně nezmění, bude rychlost nabíjení.

Jak upozornil zahraniční portál portál MyFixGuide, celá připravovaná série se čerstvě objevila v certifikační databázi 3C, která prozrazuje právě to, jakou rychlostí bude jednotlivé telefony možné nabíjet.

Když začneme u nejlevnějšího Galaxy S24, jeho baterii o dosud neznámé kapacitě půjde dobíjet 25W výkonem. Galaxy S24+, jenž podle nedávných informací údajně dostane 4 900mAh baterii, se bude nabíjet 45W výkonem jako loni a TOP model Galaxy S24 Ultra s 5 000mAh baterií na tom bude úplně stejně.

Podle nás se zkrátka jedná o zklamání. Je nám jasné, že se Samsung snaží určitým způsobem prioritizovat životnost baterie nad rychlostí jejího nabíjení, ale dva roky se nepohnout z místa je za nás zkrátka špatně. Tím spíš, když čínští výrobci experimentují s rychlostmi nabíjení v řádech stovek wattů.

Telefony měly přinést lepší výdrž než v předešlém roce, což bude způsobeno využitím energeticky efektivnějších procesorů. Minimálně to takhle bude fungovat u variant se Snapdragonem 8 Gen 3. U verzí s Exynosem 2400, které se pravděpodobně dostanou do Evropy, si nemůžeme být tak jistí, neboť o čipu jako takovém nemáme dostatečné množství informací.