Den poté, co začala pozvánky na svou akci rozesílat společnost Apple, přišel konkurenční kolos Google s oznámením data prezentace, během níž bude představená očekávaná série vlajkových chytrých telefonů Pixel 8. Rovněž bychom se měli dočkat uvedení nové generace prémiových hodinek Pixel Watch.

Akce „Made by Google event“ proběhne 4. října a přenos bude možné sledovat od 16:00 našeho času (s nejvyšší pravděpodobností přes YouTube). Google už také stihl publikovat upoutávku, kterou si můžete přehrát níže. Dělá si v ní legraci z iPhonu od Applu.

Potvrzení data vydání nových Pixelů přichází ani ne den poté, co se internetem prohnal uniklý oficiální snímek potvrzující design Pixelu 8 Pro. Více jsme o něm psali zde.

Letošní Pixely mají přinést řadu vzrušujících novinek. Konečně se dočkáme upgradu z procesoru Tensor G2 na modernější a rychlejší Tensor G3, ale i přesto se bohužel očekává, že v oblasti výkonu nebudou moct chystané telefony od Googlu soupeřit s čínskými modely.

Nicméně, kalifornský technologický gigant by mohl opět zazářit v oblasti fotoaparátů, neboť hodlá učinit několik významných změn, co se fotosenzorů týče. Podrobnosti si můžete přečíst v samostatném článku. Bohatší má být také softwarová výbava, jež bude ještě více sázet na umělou inteligenci. Klíčové je rovněž prodloužení podpory pro aktualizace systému.

Kromě telefonů má Google představit také druhou generaci úspěšných Pixel Watch. Ta má vylepšit zásadní nedostatky, jako například slabý výkon procesoru či nedostatečnou výdrž baterie. Využít má také nové materiály, díky nimž bude vážit méně.