Pro svou dlouhověkost jsou bezesporu nejznámější chytré telefony od Applu. Když ale výběr zúžíme čistě na Android scénu, pravděpodobně to budou zařízení od Samsungu, která již od vydání modelu Galaxy S21 slibují čtyři roky systémových aktualizací. Nicméně, Google hodlá tohoto jihokorejského výrobce překonat. Série Pixel 8 má být totiž podporována ještě déle.

Server 9to5Google, jenž díky svým zdrojům pravidelně přináší podrobnosti o chystaných produktech kalifornského softwarového giganta, nyní přišel s informací, že telefony Pixel 8 dostanou pět let aktualizací.

Je zřejmé, že tímto krokem se Googlu nepovede přiblížit spolehlivosti, s jakou nové verze operačních systémů dodává Apple. Je nicméně pěkné vidět, jak se během posledních let jednotliví výrobci Android zařízení snaží přiblížit myšlence svého cupertinského konkurenta co nejvíc.

Klíčovou roli v rozhodovacím procesu Googlu mohou hrát procesory Tensor G3, jimiž má nová generace vlajkových smartphonů disponovat. Přestože se podle uniklých benchmarků nebudou moct postavit jménům jako Snapdragon 8 Gen 3 nebo Dimensity 9300 jejich existence přece jen potěší, neboť upgrade z Tensoru G2 už byl opravdu potřeba.