Loni vydané Pixel Watch se dočkaly úspěchu. První chytré hodinky od Googlu nabízí elegantní vzhled a pokročilé funkce, nicméně mají také řadu nevýhod. Kromě slabé výdrže baterie mohl být překážkou procesor, jímž byl starý Exynos 9110 od Samsungu. Už delší dobu se spekuluje, že jejich nástupce vyjde s výrazně lepším čipem, a nyní se to potvrdilo.

Server 9to5Google spatřil hodinky Pixel Watch 2 s kódovým označením Eos uvnitř katalogu zařízení Google Play Console. Ten se hodí vývojářům, když vytváří nové aplikace pro Android a Wear OS. Zápis v databázi prozradil, že hodinky obdrží 4nm procesor Qualcomm Snapdragon W5 v kombinaci s 2GB operační pamětí. Tuto kapacitu nicméně využíval i loňský model.

Tvrzení, že hodinky využívají systém Android 13, jasně nasvědčuje tomu, že při vydání bude zákazníkům rovnou k dispozici Wear OS 4. Ostatně, nic jiného se snad ani čekat nedalo, ale je dobré mít tuto informaci potvrzenou.

Podle Google Play Console zůstane nová generace Pixel Watch u stejných displejových specifikací. Používané rozlišení má činit 384x384 pixelů, čili hustota bude 320 ppi. Nicméně, Google se má tentokrát spolehnou na panel od jihokorejského Samsungu, nikoliv čínské společnosti BOE.

Pixel Watch 2 mají dorazit letos na podzim po boku vlajkové řady smartphonů Pixel 8. Už dříve jsme vás také informovali, že Google využije nový materiál, díky němuž budou hodinky ve finále lehčí. Také si můžete prohlédnout, jaké ciferníky si už kalifornský softwarový gigant stihl přichystat.