Zdá se, že Google rozeslal členům Pixel Superfans, programu pro nadšence do Pixel produktů, dotazník, jenž obsahuje nápovědy týkající se funkcí pro nadcházející vlajkové smartphony. Dočkat bychom se měli řady užitečných vylepšení v oblastech fotografování a nahrávání videa, přičemž velká část z nich má stavět na pokročilých algoritmech nebo umělé inteligenci.

O některých možných novinkách informoval známý novinář a specialista na Android Mishaal Rahman, který jednotlivé popisky funkcí získal do svého fanouška. O dalších funkcích pak hovoří renomovaná leakerka Kamila Wojciechowska, která již o sérii Pixel 8 prozradila řadu klíčových informací.

Zdá se, že by se budoucí majitelé nových high-end smartphonů od Googlu mohli dočkat funkce pro automatické odstranění hluku z videí, jež vsadí na umělou inteligenci. Nástroj by se mohl nazývat Audio Magic Eraser. Další popisky v dotazníku pak lákaly na dosud neznámou funkci, jejímž cílem pravděpodobně bude vylepšit nepovedené skupinové fotky.

„Nemusíte se bát, že by někdo byl během skupinové fotografie rozptýlený, umělá inteligence telefonu dokáže vytvořit dokonalou skupinovou fotografii,“ stálo v jednom z nich.

Google v dalších popiscích nejspíš narážel na rychlejší pořizování fotografii či optimalizaci aplikace Google Camera. Kamila Wojciechowska pak na Twitteru hovořila o funkcích typu AI tapety nebo režim klávesnice Gboard pro korektury. Zkrátka, Pixel 8 a Pixel 8 Pro dostanou velké množství zajímavých novinek v oblasti softwaru.

Smartphony mají dále dostat nový čipset a lepší fotoaparáty. Jejich vydání bychom se pravděpodobně dočkáme na podzim po boku nové generace chytrých hodinek Pixel Watch.