Krátce poté, co přišly informace o možném snížení hmotnosti další generace špičkových hodinek Apple Watch Ultra, se nyní hovoří o podobném kroku v případě nových Pixel Watch od Googlu. Ty mají přijít letos na podzim po boku smartphonů Pixel 8 a Pixel 8 Pro, přičemž zlepšit se mají i v řadě dalších ohledů.

Nicméně, nižší hmotnost by určitě mohla řadu potenciálních zájemců potěšit. Současné Pixel Watch se nyní pyšní atraktivním designem, a pokud by se k tomu aspektu povedlo Googlu přidat také lehčí konstrukci, jistě by se z hlediska celkového provedení jednalo o ještě lepší kus techniky. Bez náramku nyní Pixel Watch váží 36 gramů, ale řada hodinek od dalších společností může vážit klidně o 10 gramů méně. Může za to využití jiného materiálů.

O plánech Googlu informoval známý zahraniční portál 9TO5Google. Dle jeho informací má kalifornský gigant v oblasti vyhledávání přejít z nerezové oceli k hliníkové konstrukci.

9TO5Google také poznamenává, že s tímto materiálem má bohaté zkušenosti například Fitbit, tedy dceřiná společnost Googlu. Například hodinky Sense 2 váží díky hliníku pouhých 26 gramů. Podobný rozdíl mezi nerezovou ocelí a hliníkem je k vidění také u Apple Watch Series 8 – zatímco varianta využívající první zmíněný materiál váží 42,3 gramu, ona druhá snižuje toto číslo na 32,2 gramu.

Jak jsme již psali dříve, Pixel Watch 2 nejspíš zachovají svůj design, ale obohaceny budou o výkonnější procesor, delší výdrž baterie a nové senzory. Více detailů o možné hardwarové výbavě si lze přečíst zde.