Googlu se opět povedlo provařit design své nadcházející vlajkové lodi zveřejněním oficiálního snímku na webových stránkách. Propagační fotografie zachycuje muže, který si přidržuje očekávaný Pixel 8 Pro u ucha a telefonuje.

Obrázek byl spatřen na stránce Google Store, kde kalifornský gigant nabízí předplatná a služby. Ačkoliv se mi jej už nepovedlo v době psaní článku na tomto webu dohledat, dostal se do rukou zahraničních redakcí nebo známých Android průzkumníků, jako je například Mishaal Rahman. Fotku si tak můžete prohlédnout níže.

Pixel 8 Pro vypadá úplně stejně jako na zhotovených renderech nebo někdejším uniklém videu, kde byl zachycen v rukou někoho z Googlu. Na zadní straně tedy bude mít stříbrný pruh s horizontálně položenou černou „pilulkou“, kde najdeme tři fotoaparáty –s nejvyšší pravděpodobností širokoúhlý, ultra širokoúhlý a teleobjektiv. Vedle pilulky se bude nacházet baterka/blesk a pod ní nový teplotní senzor, jehož existencí jsme se podrobněji zabývali zde.

Tím, že se dva kamerové moduly Pixelu 7 Pro spojily v jeden, dostává telefon na první pohled zcela odlišný design. I tak by se ale mělo jednat o ten starý dobrý prémiový Pixel, jak jsme na něj poslední léta zvyklí.

Série Pixel 8 má debutovat někdy na podzim, a to spolu s novou generací chytrých hodinek Pixel Watch. Své spotřebitele má kromě zajímavých vylepšení fotoaparátů potěšit také pětiletou podporou pro softwarové aktualizace, kterou jsme včera rozebírali v tomto článku.