AKTUALIZACE

Nothing OS 2.0 už dostali první uživatelé Nothing Phonu (1), potvrdil Carl Pei na sociální platformě X. Během následujících dní by se aktualizace měla dostávat k dalším majitelům tohoto telefonu.

PŮVODNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKU

Spolu s modelem Phone (2) vydala britská společnost Nothing nástavbu Nothing OS 2.0, která přináší řadu nových funkcí. Jak již bylo dříve avizováno, její s její přítomností se počítá také u loňského Phone (1). Firma nyní potvrdila, že se jeho majitelé dočkají nového systému už v příštím týdnu.

Nothing testoval novou verzi nástavby pro svůj první telefon už od konce první třetiny srpna. Dříve to na X oznámil generální ředitel společnosti Carl Pei s prosbou o trpělivost, kterou zdůvodňoval tím, že se vývojáři snaží udělat systém dokonalým.

Nothing OS 2.0 nabízí oproti první verzi řadu zajímavých novinek. Kromě možnosti umístit widgety na zamykací obrazovku, jak to lze například v iOS 16 od Applu, byla uživatelům doručena systémová funkce pro zamykání aplikací, nová rozložení zamykací obrazovky nebo způsob, jak spustit tu samou aplikaci vícekrát najednou. Změn je ale pochopitelně daleko více. I přes všechna tato zlepšení ale Nothing slibuje, že udrží systém bez zbytečného balastu.

Nothing Phone (1), na rozdíl od nového Phone (2), cílil na méně náročné technologické nadšence s cenovkou odpovídající střední třídě. V Česku jej lze momentálně sehnat i lehce pod devět tisíc korun.