Už v první polovině července bude konečně představen očekávaný Nothing Phone (2) neboli druhý telefon výstřední britské společnosti vedené spoluzakladatelem firmy OnePlus. Tentokrát se bude jednat o ještě prémiovější zařízení, které bude mít větší potenciál konkurovat současným vlajkovým lodím (byť tedy dostane horší čipset). Po jeho boku má dorazit i nová verze nástavby, Nothing OS 2.0.

Pokud vlastníte Nothing Phone (1), máme pro vás dobrou zprávu. Nothing OS 2.0 dostanete ještě v létě, konkrétně někdy v srpnu. Na Twitteru to ohlásil generální ředitel společnosti Carl Pei.

Zatím ale čelíme jedné otázce, na kterou bohužel neznáme přesnou odpověď: přijde s Nothing OS 2.0 i Android 14? Tento operační systém již Google nějakou dobu nabízí prostřednictvím beta verzí, ale není úplně jasné, zda se jej Nothingu povede do konce srpna vydávat jako stabilní verzi svým zákazníkům. Server Gizmochina navíc upozorňuje na fakt, že Nothing Phone (1) dostal Android 13 až v letošním únoru.

Nothing OS 2.0 se má zaměřit na jakýsi průsečík mezi minimalismem a produktivitou, ačkoliv ještě není přesně jasné, co si pod tím máme představit. Portál XDA-Developers vyzpovídal softwarového ředitele Nothingu Mladena M. Hoysse, který má například vizi domovské obrazovky s relevantními informacemi viditelnými na první pohled, jež by zároveň odrážela osobní zájmy uživatele.