Britská společnost Nothing postupně poodhalovala další a další detaily o novém Phone (2), až jsme se nyní konečně dočkali jeho uvedení. Přesně jak bylo dříve avizováno. Světu se tak naskytl pohled na oficiální rendery, specifikace a podrobnosti o ceně, které dlouho zůstávaly v tajnosti.

Nothing Phone (2) by mohl opět udělat spotřebitelům radost. Loňský model poměrně překvapil – na to, že šlo o první mobil od ještě relativně malé firmy, sklízel vynikající ohlasy, a to nejen kvůli svému výstřednímu a originálnímu designu, ale i pro své specifikace. Ty jsou navíc tentokrát ještě lepší.

Když se ale vrátíme k vizuální stránce, Nothing Phone (2) je svému předchůdci velice podobný. Pozornost se opět snaží upoutat svou zadní stranou, který je nadesignovaná tak, aby vypadala, že na ní vůbec nenajdeme kryt.

Pod průhledným panelem se pak nachází jedenáct LED pásků se třiatřiceti světelnými zónami, které lze využít i jako indikátory notifikací. Jsou totiž schopny blikat. Další řešení navíc budou moct navrhnout nadšenci, jelikož Nothing otevřel vývojářům přístup k SDK a API.

Nyní se podívejme na specifikace. Od loňského modelu se Nothing rozhodl ujít kus cesty v oblasti čipsetu a Phone (2) tak disponuje vlajkovým Snapdragonem 8+ Gen 1, který v jeden moment využívaly ty nejlepší smartphony světa. Pod kapotou dále najdeme větší, 4 700mAh baterii s podporou 45W dobíjení, což je o něco vyšší hodnota než v případě Phone (1). Výkon bezdrátového nabíjení ale zůstává na 15 W.

Přední strana mobilu je osazená 6,7palcovým LTPO OLED displejem s FullHD+ rozlišením a maximálně 120Hz obnovovací frekvencí. Vzadu pak najdeme dvojici fotoaparátů – hlavní snímač je poháněn 50Mpx senzorem Sony IMX890 s podporou OIS a EIS a doprovází jej 50Mpx ultra širokoúhlá kamera.

Nothing Phone (2) běží na novém Nothing OS 2.0, jehož hlavními změnami jsou nové widgety, barvy motivů nebo rozvržení složek. Ten je postaven na Androidu 13.

CENA A DOSTUPNOST

Nothing Phone (2) opět přichází v bílé barvě, ale namísto černé varianty je zde tentokrát šedá. Jeho české ceny jsou stanovené následovně:

  • Nothing Phone (2) 8/128GB – 15 490 Kč
  • Nothing Phone (2) 12/256GB – 17 299 Kč
  • Nothing Phone (2) 12/512GB – 19 990 Kč

Cenový nárůst oproti předchůdci je značný, jelikož ten se ve variantě 8/128GB prodává za pouhých 11 999 Kč. Předobjednávky jsou spuštěny už dnes, oficiálně se pak Phone (2) dostane do prodeje 17. července.