Před nedávnem byla na čínské tiskové konferenci představena vlajková řada smartphonů Xiaomi 14, která přináší pořádně nadupaný procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, pokročilejší fotoaparáty nebo špičkové displeje. Výrobce však kladl důraz také na design, a to zejména u modelu Pro. Nejenže se zúžily rámečky, ale pro opravdové fajnšmekry bude k dispozici také prémiová titanová verze.

O tom, že se Xiaomi 14 Pro jako první chytrý telefon s Androidem pochlubí titanovou konstrukcí po vzoru nových iPhonů, se spekulovalo už v létě. Tehdy se ale spíš předpokládalo, že tento prvek bude obsažen ve všech variantách.

Namísto toho se dočkáváme speciální titanové verze, jež láká na šedou barvu a oranžově zvýrazněný kamerový modul. Xiaomi navíc v příspěvcích na platformě Weibo uvádí, že nabízí lehčí a silnější konstrukci než standardní Xiaomi 14 Pro.

Jedinečná verze Xiaomi 14 Pro ale také dostává vyšší cenovku. Jediná dostupná konfigurace 16/1024GB vyjde čínské zájemce na 6 499 jüanů, což je pro představu asi 25 100 Kč včetně DPH.

Během akce v Číně také debutovaly chytré hodinky Xiaomi Watch S3, jež nabízí vyměnitelnou lunetu a podporu pro eSIM, a rovněž byly odhaleny bližší podrobnosti týkající se nového systému HyperOS, jenž postupně nahradí dobře známé MIUI.