Na nedávné konferenci v Číně představila společnost Xiaomi své novinky, mezi nimiž kromě řady Xiaomi 14 vynikly chytré hodinky Xiaomi Watch S3. Tyto hodinky se vyznačují unikátním designem s možností výměny lunety a jsou vybaveny novým operačním systémem HyperOS.

Displej hodinek Xiaomi Watch S3 je jedním z jejich charakteristických rysů. 1,43palcový kruhový AMOLED panel poskytuje obnovovací frekvenci 60 Hz a jemnost 326 PPI. S jasem dosahujícím až 600 nitů lze očekávat jasné a ostré zobrazení. Co se týče funkcí souvisejících se zdravím, hodinky nabízejí monitorování spánku, srdečního tepu, stresu a řadu dalších možností.

Díky dvoupásmovému satelitnímu pozicování a výdrži baterie až 15 dní mohou být hodinky praktickým doplňkem pro každodenní použití.

Pokud jde o software, Xiaomi Watch S3 běží na novém operačním systému HyperOS, který umožňuje samostatné volání a připojení přes eSIM. To znamená, že hodinky mohou fungovat nezávisle na mobilním telefonu. Systém HyperOS je dále kompatibilní se softwarovými architekturami MIUI, Vela, Mina a Car OS, což by mělo přinést plynulé a uživatelsky přívětivé prostředí.

A jaká je doporučená cena? Cena pro standardní verzi Xiaomi Watch S3 je 799 juanů (zhruba 3 100 Kč včetně DPH) a pro verzi s eSIM je to 999 juanů (přibližně 3 900 Kč včetně DPH). Oznámeny zatím byly pouze pro čínský trh, ale předpokládáme, že globální debut nastane začátkem příštího roku.