Jak jsme vás nedávno informovali, po vzoru Applu využije titanovou konstrukci Samsung, a to u vlajkové řady Galaxy S24. Nicméně, prvním Android telefonem, který využije tento prémiový materiál, nebude jihokorejské, nýbrž čínské zařízení. Alespoň je o tom tedy přesvědčen renomovaný leaker Ice universe.

Insider ve svém příspěvku na platformě Weibo, který spatřil server Wccftech, uvedl, že titanovou konstrukci nabídne i chystaná vlajková loď Xiaomi 14 Pro, a to jako vůbec první Android telefon. Uživatelům by tedy měl nabídnout vyšší odolnost a nižší hmotnost. Nicméně, využití lepšího materiálu se může promítnout také na finální ceně produktu. Tím spíš, když jde o titan.

Vypadá to, že se titan postupně rozšíří do dalších smartphonů a tabletů. Jeho zmíněné benefity oproti nerezové oceli nebo hliníku jsou totiž dobrým lákadlem.

Xiaomi 14 Pro dle dřívějších informací dostane zaoblený/plochý displej (v závislosti na variantě) s tenkými rámečky a úzkou bradou, špičkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, 5 000mAh baterii s podporou 120W dobíjení a 50Mpx periskopický teleobjektiv.