Předpokládá se, že Samsung již brzy vyplní mezeru mezi vlajkovou sérií S a mid-range řadou A novým telefonem, jenž ponese označení Galaxy S23 FE. Nasvědčuje tomu spuštění stránek podpory v některých zemích nebo první zveřejněná upoutávka. Telefon se nicméně nepovedlo uhlídat až do samotného vydání, a proto se nyní můžeme podívat na video, kde se funkční kus nachází v rukou uživatele.

Záběry na platformě YouTube sdílel uživatel vystupující jako „Gabriel explorer“. Smartphone, ukázaný v černé variantě, má prakticky stejný design zad jako Galaxy A54. Nachází se na nich tři fotoaparáty seřazené pod sebou do fotoaparátu, přičemž vpravo od mezery mezi první a druhou čočkou je umístěn blesk. Pokrývá je sklo, jak jsme z posledních počinů Samsungu zvyklí. Hliníkové hrany telefonu jsou zakulacené (na rozdíl od budoucího Galaxy S24) a rohy mírně zaoblené.

Po vizuální stránce se jedná o pěkný kousek. Tedy pokud nepočítáme přední stranu, která schytává notnou dávku kritiky (například pod tímto příspěvkem). Selfie kamera je sice umístěna v průstřelu, což mnohé potěší, ale spoustu lidí pohoršují nadměrně tlusté rámečky. Dokonce se i zdá, že čerstvě představený Galaxy A05 má tenčí rámečky, a to bude spadat do úplně nejnižší třídy, kde se designu častokrát nepřipisuje taková váha.

Samsung Galaxy S23 FE má dostat starší vlajkový procesor Snapdragon 8 Gen 1, ale v některých regionech – obávám se, že i u nás – vyjde verze s čipsetem Exynos 2200. Mezi další součásti výbavy bude patřit 50Mpx hlavní fotoaparát a údajně také 4 500mAh baterie nebo 120Hz displej.

První mobil ve fanouškovské edici od ledna loňského roku dorazí po boku levných sluchátek Galaxy Buds FE a dvojice tabletů Galaxy Tab S9 FE/Galaxy Tab S9 FE+.