Co se týče smartphonů od Samsungu, v poslední době se debatuje hlavně o připravované vlajkové sérii Galaxy S24 nebo o fanouškovské edici modelu Galaxy S23. Čerstvý únik však prozradil, jak bude vypadat model Galaxy A05, který se bude řadit do nejnižší třídy.

Snímky, které se zdají být oficiálními výtvory Samsungu, zveřejnil portál MSpoweruser, díky němuž jsme se nedávno dozvěděli, v jakých barvách dorazí zmíněný Galaxy S23 FE (více zde).

Z čerstvě odhalených obrázků je patrné, že Galaxy A05 dostane dva zadní fotoaparáty, jež budou na umístěné pod sebou na levém okraji zad. Selfie kamera pak bude do přední strany integrovaná ve stylu kapky vycházející z horního rámečku displeje. Bylo prozrazeno, že hlavní fotoaparát dostane 50Mpx snímač a doprovodí ho 2Mpx hloubkový snímač.

Na základě dřívějších nálezů uvnitř databází testovacího softwaru Geekbench nebo nástroje Google Play Console tušíme, že Galaxy A05 dostane osmijádrový procesor MediaTek Helio G85. Bohužel, jedná se o tři roky starý výtvor, který byl sice původně cílen na hráče, ale je nutné říct, že moderní hry si s ním rozhodně nevychutnáte. Minimálně pokud uvažujete nad hraním s vysokým grafickým nastavením. Čipset bude doprovázen 4GB nebo 6GB operační pamětí s úložištěm o kapacitě 64 GB nebo 128 GB.

Na rozdíl od svého předchůdce, tedy Galaxy A04, vsadí připravovaný model A05 na 6,7palcový displej, což představuje nemalé prodloužení úhlopříčky o 0,2 palce. I tentokrát se máme dočkat 5 000mAh baterie, kterou však půjde nabíjet vyšším 25W výkonem.

Zatím není přesně jasné, kdy se Galaxy A05 dostane na trh. Co se pak týče ceny, očekáváme, že bude stát něco okolo 3 500 Kč.