Aktuálně dostupné Galaxy Buds od Samsungu mohou být pro potřeby některých uživatelů příliš drahé. Na méně náročné z nás budou tedy cílena zcela nová bezdrátová sluchátka, jež se patrně stanou součástí celého ekosystému cenově dostupnějších zařízení. Ponesou označení Galaxy Buds FE a jejich existence už byla potvrzena i samotným výrobcem.

O těchto špuntech jsme vás před několika dny u nás na webu informovali i my, a to v souvislosti s uniklým obrázkem, jenž byl nalezen v jihokorejské certifikační databázi. Tam byl produkt uveden s modelovým číslem SM-R400N, které se nizozemskému portálu GalaxyClub povedlo dohledat na oficiálních internetových stránkách Samsungu pro Německo. Ke stažení je tam k dispozici také uživatelský manuál, v němž si lze prohlédnout design sluchátek a jejich krabičky.

Ze snímků obsažených v návodu je patrné, že Galaxy Buds FE dostanou stejnou nabíjecí krabičku jako Galaxy Buds 2 a Galaxy Buds 2 Pro. Svým provedením se však budou vizuálně velice podobat vůbec prvním Galaxy Buds, které Samsung kdy vydal. Na obrázky se můžete níže podívat sami. Sluchátka jsou zde sice znázorněna v černé barvě, ale jsme přesvědčeni, že k dispozici budou i další varianty. Ostatně, na jednom z obrázků si můžete všinout bílé krabičky.

Samsung Galaxy Buds FE pravděpodobně vyjdou po boku smartphonu Galaxy S23 FE a tabletů Galaxy Tab S9 FE a Galaxy Tab S9 FE Plus. Přesní datum uvedení na trh dosud není známé, ale vzhledem k tomu, že se jednotlivé produkty ve fanouškovských edicích postupně začínají objevovat na stránkách Samsungu, lze očekávat, že už nebudeme muset čekat dlouho.

Co se pak týče ceny, sluchátka by mohla podle GalaxyClubu stát něco mezi 120–150 eury, čili zhruba 2 900–3 700 Kč v přepočtu.