Ještě před akcí Galaxy Unpacked se tvrdilo, že na ní Samsung odhalí dohromady pět tabletů – standardní trojici a dva modely FE. Fanouškovské edice sice nakonec chyběly, ale to neznamená, že je Samsung nevydá/nepřipravuje. Ba naopak, výrobce jejich existenci potvrdil prostřednictvím oficiálního webu. Byť to asi bylo omylem.

Portál Wccftech upozornil na zmínku o tabletech Galaxy Tab S9 FE a Galaxy Tab S9 FE+ v poznámkách pod čarou na francouzské stránce chytrého asistenta Bixby. Na české stránce toto zařízení uvedeno nebylo, ale to s nejvyšší pravděpodobností vůbec nic neznamená.

O existenci těchto tabletů ale nebylo moc nutné pochybovat ani dosud. Kromě toho, že je o nich přinesl detaily důvěryhodný leaker Steve Hemmerstoffer, se jeden z nich objevil v certifikační databázi FCC. Samsung navíc v současné době pracuje i na novém smartphonu ve fanouškovské edici, jímž bude Galaxy S23 FE. Teoreticky by tak mohl dorazit po jejich boku.

Jak dříve uniklo, oba tablety budou využívat čipset Exynos 1380 namísto čehokoliv jiného od amerického výrobce Qualcomm. Už vzhledem k označení FE navíc půjde o levnější kousky, než jsou klasické tablety Galaxy Tab S9. Model Plus bude mít na zadní straně dvojici fotoaparátů, zatímco ten standardní pouze jeden. Také nabídne větší displej o velikosti 12,4 palce. Na základě renderů lze rovněž říct, že se oba budou vyznačovat poměrně silnými rámečky.