Jihokorejský technologický gigant Samsung se chystá na grandiózní uvedení nové generace svých novogeneračních vlajkových smartphonů. Řada Galaxy S24 zahrnuje tři modely: Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra. Podle posledních informací, včetně úniků od renomovaného čínského insidera Ice Universe, tytomodely již prošly fází testování a vstoupily do sériové výroby. Přestože se přesné datum zahájení prodeje stále drží v tajnosti, několik zdrojů počítá s termínem uvedení na trh během příštího ledna.

Důležitým milníkem v předprodejní fázi je získání certifikace standardního modelu Galaxy S24 od čínského regulačního orgánu 3C. Nedávno se na internetu dokonce objevily i detailní vizuální zobrazení jak základního, tak i luxusního Ultra modelu, díky nimž máme jasnější představu o designu, který můžeme očekávat.

Modely Galaxy S24 a Galaxy S24+ budou v určitých regionech, pravděpodobně včetně Česka, poháněny procesorem Exynos 2400. Pro prémiový model Galaxy S24 Ultra má Samsung v plánu inovace jako ISOCELL Zoom Anyplace. Kromě toho se šušká o použití titanového rámu. Tento kousek, jako jediný z celé řady, vyjde ve všech oblastech se Snapdragonem 8 Gen 3.