Technologický gigant Samsung odhalil podrobnosti o svém novém senzoru pod názvem ISOCELL Zoom Anyplace, který byl představen na počátku tohoto měsíce. Ačkoliv konkrétní technické detaily stále zůstávají v tajnosti, společnost již ukázala několik zajímavých funkcí.

Jedním z klíčových prvků, na které se Samsung zaměřuje, je schopnost senzoru automaticky sledovat a zaměřovat se na objekty. Díky integraci umělé inteligence senzor ISOCELL Zoom Anyplace umožňuje dynamické posunutí zoomu, udržení ostrosti a stabilizaci obrazu současně. Uživatelé by také měli mít možnost uložit jak detailní zoom, tak celkový pohled, což poskytuje větší variabilitu při fotografování.

Dalším zajímavým prvkem je možnost senzoru nahrávat video až s čtyřnásobným zvětšením, zatímco si zachovává kvalitu 4K. Navíc, Samsung zdůrazňuje, že tento senzor může pohybovat s obrazem v jakémkoli směru s až čtyřnásobným zvětšením.

Je pravděpodobné, že tento senzor bude debutovat v nadcházející řadě Galaxy S24, konkrétně v modelu Galaxy S24 Ultra. Očekávané vlajkové smartphony budou údajně předvedeny někdy kolem 18. ledna příštího roku.

Nezapomeňte se podívat na video níže, které blíže představuje všechny novinky.