Kromě Samsungu je zde ještě jeden výrobce smartphonů, který není zrovna známý pro své vysoké rychlosti nabíjení. Pokud jste si vzpomněli na Apple, vyhráváte. Kupříkladu loňská řada iPhonů nabízela nanejvýš 27W výkon dobíjení, a to navíc jen v případě Pro modelů. Majitelé jednoho ze standardní dvojice si museli vystačit s 20 W. Čínští výrobci mezitím u svých vlajek sází hodnoty přes 100 W.

Nyní se ale zdá, že se Apple chce posunout trochu dál. Je přece jenom rok 2023 a výkon nabíjení okolo 20 W opravdu není žádná sláva. Podle zdrojů portálu 9to5Mac, které jsou obeznámeny s okolnostmi, mohou alespoň některé modely řady iPhone 15 podporovat rychlejší nabíjení. Ale moc se neradujte.

Pokud počítáte s nárůstem o několik desítek wattů, budeme vaše očekávání muset trochu zkrotit. Maximální podporovaný výkon nabíjení totiž bude činit 35 W, a navíc ještě jednou zopakujeme, že není vůbec jasné, zda se tohoto zlepšení dočkají i modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Ostatně, pokud se zdroje zmýlily, ostrouhají i majitelé modelů Pro a Pro Max.

Apple má aktuálně v katalogu 35W Dual USB-C nabíječku, která je schopna nabíjet současnou generaci iPhonů plnou rychlostí. Pakliže by se cupertinský technologický velikán skutečně rozhodl rychlosti nabíjení zvýšit na onu 35W hodnotu, mohly by iPhony 15 využít plný potenciál této nabíječky.

O iPhonech jsme v poslední době dále psali: