Co se týče fotoaparátů u chystaného iPhonu 15 Pro Max, Apple se tento rok nezaměří na hlavní kamerový modul, nýbrž na teleobjektiv. Tentokrát bude periskopický, v případě Applu poprvé v historii, což budoucím majitelům nabídne pořizovat výrazně kvalitnější snímky s přiblížením. V důsledku toho by se ale mohla výrazně zvýšit velikost zadního kamerového modulu.

Většinou se ostrůvek s fotoaparáty zvětšuje v důsledku použití většího senzoru hlavní kamery, ale nic takového se letos nekoná a širokoúhlý snímač zůstane stejný jako vloni. I tak se ale máme na zadní straně setkat s dosud největším fotomodulem, jenž bude údajně o palec větší než u modelů iPhone 14 Pro a Pro Max. S informacemi přichází účet na sociální platformě Weibo, jehož jméno se z čínštiny do angličtiny překládá jako Fixed Focus Digital.

Informaci o navýšení velikosti leaker doprovodil fotografiemi ochranných krytů, které jej krásně demonstrují. Lze si perfektně všimnout rozdílu ve velikosti výřezu, když srovnáme levnější dvojici iPhonů 15 s tou dražší. Podívejte se sami.

Fixed Focus Digial publikoval také samotné snímky ochranného krytu pro iPhone 15 Pro Max, jak si můžete všimnout níže. Když telefon pomyslně přepůlíme vertikální osou, ostrůvek bude zcela evidentně zasahovat i do oné druhé části. V případě iPhonu 14 Pro Max situace rozhodně nebyla tak dramatická.