Zprávy o explodujících telefonech nejsou zrovna raritou. Většinou se ale jedná o levné Android telefony, o iPhony tak jde pouze výjimečně. Přesto teď zahraniční web Times of India napsal o incidentu z města Alígarh ležícího v indickém státě Uttarpradéš, kdy měl právě iPhone explodovat v kapse realitního makléře, když zrovna seděl doma. Série iPhonu není stále známá.

Podle publikované zprávy Prem Raj Singh, 47letý realitní makléř, byl právě doma, když ucítil, jak se mu telefon v kapse postupně zahřívá. Po chvíli pak viděl, že mu z kapsy stoupá kouř. Kvůli následné explozi pak utrpěl popáleniny na levém stehně a palci. S nimi byl následně odvezen do nemocnice.

„Vytáhl jsem ho z kapsy a s hlasitým zvukem explodoval, načež se rozpadl na dva kusy,“ řekl pro TOI.

Co do konkrétního modelu jde podle obrázku buď o iPhone 7 nebo iPhone 8. Singh také řekl, že iPhony používal po více než dekádu, teď prý ale naprosto ztratil důvěru ve společnost Apple. Incident dokonce nahlásil na policejní stanici Mahua Khera. Příčina exploze zatím nebyla odhalena, většinou za ně ale může vadná baterie či zkrat – telefon v tomto případě nebyl v době exploze na nabíječce.

Poslední evidovaný výbuch iPhonu je z roku 2021, což ukazuje, jak vzácně k takovým incidentům dochází. I když se pochopitelně mohl takový incident v mezidobí obejít bez novinářského pokrytí.