Technologický veletrh CES 2023 je už za dveřmi, a jak se postupně přibližuje, dozvídáme se další informace o tom, jaké novinky na něm budou odhaleny. Těšit se můžeme nejen na grafické karty, procesory nebo třeba domácí spotřebiče, které svou činnost přizpůsobí našemu spánkovému cyklu, ale také monitory. Jeden takový má během akce uvést i společnost Dell pod značkou Alienware.

O připravovaném kousku pro ty nejnáročnější hráče informoval leaker chi11eddog. Pokud jsou jeho informace pravdivé, tak se máme rozhodně na co těšit. Monitor, který je označen jako AW2524H, bude totiž v základu schopen nabídnout 480Hz obnovovací frekvenci při rozlišení FullHD. Po přetaktování ale bude možné z displeje vyždímat až 500 Hz. V obou případech bude nutné monitor připojit k počítači pomocí DisplayPortu.

Uživatelům v komentářové sekci ale uniklé specifikace tolik radosti neudělaly. Nejenže jim vadí rozlišení FullHD, ale také technologie, kterou obrazovka využívá. Dell má totiž údajně využít 25palcový panel typu IPS a právě tato tři písmena jsou evidentně pro některé nadšence odpudivou záležitostí. Několik lidí v komentářích vytýká, že monitor Alienware AW2524H raději nevyužije panel OLED nebo QD-OLED. OLED panely se mohou pochlubit například kvalitnějším zobrazováním černé barvy nebo lepším kontrastním poměrem.

Vícero detailů bohužel leaker neposkytnul, a tak si budeme muset počkat na samotnou prezentaci v rámci CES 2023.