Ve spoustě článků o připravovaném hardwaru, které u nás na TechFeedu vyšly, jsme zmiňovali veletrh CES 2023, na němž se objeví řada společností a ukáže světu své nové výtvory. Jednou z nich bude i Nvidia, jež momentálně láká na svůj přenos zvaný GeForce Beyond.

Nyní máme oficiálně potvrzené, že zelený tým odhalí své novinky už 3. ledna v 17:00 našeho času. Nvidia se sice nepochlubila, čím přesně své diváky potěší, ale díky velkému množství úniků z posledních týdnů víme, co zhruba můžeme očekávat.

Nvidia se s nejvyšší pravděpodobností uchýlí k odhalení nového člena rodinky grafických karet GeForce RTX 40, které jsou založené na architektuře Ada Lovelace. Možná bych ale měl spíš říct, že půjde o člena staronového. Během přenosu GeForce Beyond by měla být uvedena karta RTX 4070 Ti, která však s nejvyšší pravděpodobností bude pouze přeznačenou RTX 4080 12GB, jejíž vydání bylo nakonec zrušeno (Nvidia tehdy dospěla k závěru, že je matoucí mít dvě karty se stejným jménem).

Nejenže bude představen další přírůstek do rodiny desktopových karet nové generace, dočkat bychom se měli také oznámení mobilních grafických čipů. Informace, které v nedávné době vyplavaly na povrch, nasvědčují tomu, že součástí mobilní řady bude v základu pět různých kousků, jejichž maximální spotřeba by mohla přesáhnout i 200W hranici. Více jsme o nich psali v samostatném článku.

A na co se z přenosu Nvidie, nebo případně celého veletrhu CES 2023, těšíte nejvíce vy?