V úterý se na čínský trh dostala vysoce očekávaná řada vlajkových telefonů Xiaomi 14, která se oficiálně představila minulý čtvrtek. Dopředu se počítalo s tím, že zájem bude opět extrémní. Vylepšení, která přináší, je totiž nespočet a zasahují do mnoha různých oblastí, včetně výkonu procesoru, parametrů displeje nebo kvality fotoaparátů.

Že se Xiaomi chlubí skvělými prodeji, není vůbec překvapivé. Na čínské mikroblogovací síti Weibo firma uvedla, že první vlna prodejů trvala pouze čtyři hodiny, během nichž zájemci vykoupili úplně všechny modely dostupné na významných platformách (Tmall, Jingdong, Douyin a Kuaishou).

V jiném příspěvku společnost dokonce uvedla, že řada Xiaomi 14 překonala „first-day“ prodeje předešlé generace o neuvěřitelných 600 %, a to během pouhých pěti minut od vydání.

Xiaoyan Wang, viceprezident Xiaomi China, měl navíc podle serveru Gizmochina uvést, že se oficiální obchod společnosti potýkal s technickými potížemi, a to právě kvůli vysokému množství zájemců o nové chytré telefony.

Jedním z hlavních lákadel řady Xiaomi 14 je špičkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, který přináší ještě vyšší výkon, ale současně také lepší energetickou efektivitu a nové funkce související s umělou inteligencí (více zde). Mezi další přednosti patří nové fotoaparáty, displej s vysokým jasem, rychlejší nabíjení nebo ochranné sklo Dragon Crystal Glass, jímž ale disponuje pouze dražší telefon z dvojice. A nesmíme zapomínat ani na nový systém HyperOS.

Podrobnější informace o Xiaomi 14 si můžete přečíst v tomto článku. Xiaomi 14 Pro pak samostatně rozebíráme tady.