Xiaomi předevčírem potvrdilo datum vydání očekávané série Xiaomi 13T, jež bude lákat především na vynikající výkon, který přijde vhod nejen hráčům. Kromě zajímavých specifikací a slušné ceny, kterou sice výrobce ještě nepotvrdil, ale detaily o ní vzešly z předešlých úniků, se můžeme těšit na vynikající podporu pro softwarové aktualizace.

Čínský kolos, jenž se zdaleka nezabývá jen chytrými telefony a přináší na trh také zařízení jako ledničky, elektrické zubní kartáčky nebo robotické psy, se hodlá v oblasti dlouhověkosti mobilů přiblížit Samsungu. Dotáhnout Apple se mu asi nepovede, ale poskytnout čtyři roky aktualizací jako přední jihokorejský výrobce evidentně není nic, co by mělo firmu bolet. Po modelu Redmi K60 Ultra bylo totiž oficiálně ohlášeno, že čtyřletou podporu dostane právě i řada Xiaomi 13T.

Částečně se přitom nejedná o nic bůhvíjak překvapivého. Připravovaná řada je totiž na čínském modelu K60 Ultra postavená, a to jak po stránce designu, tak i s ohledem na specifikace. Nutné je ale podotknout, že zájemcům mimo zmíněnou asijskou velmoc bude nabídnutá lepší kamerová soustava.

Ještě dříve, než se šéf komunikací v Xiaomi Daniel Desjarlais pochlubil čtyřmi roky aktualizací a pěti léty plných bezpečnostních záplat, se objevily spekulace o pětileté podpoře v případě vlajkové řady Google Pixel 8. Samostatně jsme vás o tom informovali zde.

Jsme rádi, že se další výrobci zařízení s Androidem snaží svým spotřebitelům dodat více aktualizací. Ještě více bychom ale ocenili, kdyby se takto dlouhá podpora nedostávala pouze vlajkovým/nadšeneckým modelům, ale také zbytku katalogu, čili levnějším zařízením.