Řada Xiaomi 13T, která z velké části staví na čínské novince Redmi K60 Ultra, byla zasažena už takovou spoustou úniků, že kromě české ceny není prakticky co odhalovat. Generální ředitel a zakladatel společnosti Xiaomi, Lei Jun, nyní v příspěvku na sociální síti X potvrdil, že očekávaná série mobilních telefonů přijde ještě v tomto měsíci.

Z dřívějších zpráv vyplynulo, že Xiaomi 13T dorazí začátkem září. Jak ale první den tohoto měsíce uplynul a debut, jenž měl nastat právě 1. 9., byl stále v nedohlednu, stalo se zcela zřejmým, že se někdo zmýlil, anebo lhal. Lei Jun nyní oznámil, že smartphony dorazí 26. září. Prezentace, během níž je čínský výrobce spotřební elektroniky oznámí, proběhne v německém Berlíně a sledovat ji bude možné od 14:00 našeho času.

Modely Xiaomi 13T a Xiaomi 13T Pro budou opět ve velkém sázet na spolupráci s německou firmou Leica, která se postará o jejich kamerovou výbavu. Ostatně, právě fotoaparáty mají představovat oblast, ve které budou nové telefony dokonce lepší než čínský Redmi K60 Ultra. Dostat mají 50Mpx hlavní fotoaparát s OIS, 50Mpx teleobjektiv a 12Mpx ultra širokoúhlý snímač.

Xiaomi 13T Pro vsadí na čipset MediaTek Dimensity 9200+, který přináší mimořádný výkon (je navíc i lepší než Snapdragon 8 Gen 2). Jeho levnější bráška pak dorazí s procesorem Dimensity 8200 Ultra, jenž ale potřeby většiny zákazníků s nejvyšší pravděpodobností naplní stejně dobře.

Na základě dřívějšího úniku jsme schopni říct, že řada Xiaomi 13T ve srovnání s loňskou Xiaomi 12T nezdraží.