Během nedávné prezentace, která se odehrála v čínském Pekingu, představila společnost Xiaomi hned několik zajímavých produktů. Světu ukázala skládací telefon se čtyřmi fotoaparáty, včetně jednoho periskopického, další generaci robopsa, veliký tablet Pad 6 Max nebo mimořádně výkonný telefon Redmi K60 Ultra. Právě ten se stal automaticky trhákem.

Redmi K60 Ultra se pyšní mimořádnými specifikacemi, a přesto v Číně začíná jen na 2 599 jüanech (po započtení daně je to v přepočtu asi 9 700 Kč). Možná právě to bude důvodem pro vyprodání více než 220 tisíc kusů do pěti minut. Samo Xiaomi se tímto úspěchem pochlubilo v příspěvku na čínské sociální platformě Weibo.

Redmi K60 Ultra je pozdním přírůstkem do rodinky telefonů, která debutovala v prosinci loňského roku. Hlavním lákadlem telefonu je extrémně výkonný čipset MediaTek Dimensity 9200+, který může být doplňován až 24GB operační pamětí a 1TB úložištěm.

Kromě 5 000mAh baterie s 1,32denní výdrží, již je možné dobíjet super rychle až 120W výkonem, patří mezi důležité přednosti také stupeň krytí IP68 nebo 144Hz displej s maximálním jasem 2 600 nitů. Fotografům pak smartphone nabízí 50Mpx snímač Sony IMX800 s podporou optické stabilizace obrazu.

Redmi K60 Ultra se jako takový mimo Čínu nepodívá, ale traduje se, že na globální trh dorazí jako Xiaomi 13T Pro. Oproti němu přitom bude mít o trochu lepší hlavní senzor a ultra širokoúhlou kameru. 2Mpx makro snímač dokonce uvolní cestu 50Mpx teleobjektivu. S tímto poznatkem přišli renomovaný leaker Kacper Skrzypek a server GSMChina.

Za zmínku stojí, že podle nedávných zpráv má řada Xiaomi 13T vyjít hned 1. září. Na oficiální potvrzení si ale ještě budeme muset počkat.