Samsung nedávno oznámil, že letošní Galaxy Unpacked proběhne v jihokorejském Soulu už koncem června. Ještě jednou se pak má konat v USA a Kanadě 11. srpna, ale tato informace zatím zůstává nepotvrzená. Středobodem akce s nejvyšší pravděpodobností bude uvedení skládacích smartphonů Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5, avšak jak se postupně ukazuje, druhý zmíněný nejspíš nebude mít čím zaujmout.

Diskuzí o tom, že Galaxy Z Fold 5 nepřinese prakticky žádné inovace, se objevilo už v minulosti víc. Benzín do ohně pak přililo nedávné tvrzení leakera Ice universe, jenž uvedl, že navzdory novému mechanismu kloubu se velikost přehybu výrazněji nezmění. A to do něj všichni vkládali naději...

Úsměv na tváři nevykouzlí ani uniklý seznam specifikací, za nímž stojí známý leaker Yogesh Brar. Zdá se, že kromě výkonnějšího čipsetu a drobných vylepšení v oblasti fotoaparátů nemůžeme očekávat nic nového. A s tím, že se nemá změnit ani designové provedení, by šlo vést debaty o tom, zda vůbec bude mít nějaký smysl si telefon pořídit.

Samsung Galaxy Z Fold 5 dostane vlajkový čip Qualcomm Snadpragon 8 Gen 2. Úhlopříčka vnitřního displeje zůstane 7,6palcová a znovu přinese QXGA+ AMOLED panel se 120Hz frekvencí. Externí obrazovka pak bude opět 6,2palcová a pracovat bude s rozlišením HD+ a totožnou frekvencí.

V kamerovém modulu na zadní straně najdeme 50Mpx fotoaparát (stejné rozlišení jako vloni), který doprovodí 12Mpx ultra širokoúhlá kamera a 12Mpx teleobjektiv. U předešlého modelu byly tyto dva doprovodné snímače 10Mpx. Kapacita baterie zůstává na 4 400 mAh a půjde dobíjet 25W výkonem.

Pokud je tedy tohle vše pravda, zajímavější rozhodně bude sledovat uvedení Galaxy Z Flip 5, který dostane velkou zadní obrazovku s podporou nejrůznějších funkcí. Dočkáme se na ní dokonce i aplikací od Googlu.