Před pár dny bylo oficiálně potvrzeno, že se letošní Galaxy Unpacked uskuteční v jihokorejském Soulu, a to již koncem července. Nyní ale server MySmartPrice přichází se zajímavou novinkou, kterou se dozvěděl od svých zdrojů: Samsung bude krátce nato pořádat ještě jednu totožnou akci, a to ve Spojených státech a Kanadě.

Zatímco Galaxy Unpacked se bude podle dřívějších tvrzení v Jižní Koreji konat už 26. července, ve dvou zmíněných zemích Severní Ameriky má konference podle MySmartPrice proběhnout 11. srpna.

Klíčovými oznámeními akce budou jednoznačně skládací smartphony Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5. Právě na skládací smartphony má Samsung letos sázet daleko více než kdy dřív – očekává o 60 % vyšší prodeje, jak jsme vás samostatně informovali zde – a na nových funkcích má spolupracovat s dalšími velikány v oboru, jako jsou Microsoft, Meta nebo Google.

Galaxy Z Flip 5 bude zájemce lákat především na velkou zadní obrazovku o 3,4palcové úhlopříčce, jejíž rozlišení údajně bude HD+ a obnovovací frekvence zůstane na nenáročných 60 Hz. Vzadu dále najdeme 12Mpx hlavní fotoaparát a 12Mpx ultra širokoúhlý snímač. Přední displej pak využije 120Hz AMOLED panel s rozlišením FullHD+. Pod kapotou najdeme čipset Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy a baterii o kapacitě 3 700 mAh, kterou bude možné nabíjet 25W výkonem (popřípadě 10W bezdrátově).

Galaxy Z Fold 5 tentokrát moc inovací nepřinese. Vnitřní displej bude 7,6palcový a nabídne rozlišení QuadHD+ spolu se 120Hz frekvencí. Uvnitř se opět setkáme s přetaktovanou variantou vlajkového Snapdragonu, avšak kapacita baterie dosáhne 4 400 mAh. Maximální výkon nabíjení kabelem se posunul na 45 W, bezdrátově pak zvládne až 25 W. Zadní strana bude osazená kamerovým modulem s 50Mpx fotoaparátem, 12Mpx ultra širokou kamerou a 10Mpx teleobjektivem.