Už začátkem tohoto roku se spekulovalo o tom, že Samsung Galaxy Z Fold 5 se konečně zbaví neduhu v podobě výrazného přehybu, a to tím, že dostane vylepšenou konstrukci pantu. Nejnovější tvrzení známého leakera ale nasvědčuje tomu, že jsme se možná tehdy radovali předčasně.

Galaxy Z Fold 5 má nabídnout takzvaný „water drop hinge“ neboli kloub připomínající kapku vody, který bude oproti tomu současnému lepší v jednom zásadním ohledu – půjde jej zavřít kompletně. V praxi tedy budeme moct dát obě poloviny telefonu k sobě tak, že už mezi nimi nebude mezera, která zbytečně ničí vnitřní displej a vytváří výrazný pruh přímo v místě přehybu.

I navzdory lepší konstrukci ale změna údajně nebude tak výrazná. Známý leaker Ice universe v novém příspěvku na Twitteru tvrdí, že se dostal k přesným informacím týkajících se přehybu a údajně má být pouze o 15 % méně výrazný než u Galaxy Z Foldu 4. Leaker naznačuje, že proti modelům od čínských výrobců Samsung v tomto ohledu nemá šanci, ale je otázka, jak moc to lze brát vážně. Jeho averze vůči tomuto jihokorejskému výrobci je totiž dlouhodobě zjevná.

Až časem uvidíme, jak si s tímto problémem Samsung poradil doopravdy. My ale budeme každopádně doufat, že se mu povedlo udělat výraznější změny, než tvrdí leaker. Od smartphonů této cenové kategorie se totiž očekává naprosto špičková kvalita, která by neměla být rušena něčím, jako je pruh na displeji způsobený přehýbáním.

Galaxy Z Fold 5 bude společně s Galaxy Z Flip 5 uveden během blížící se akce Galaxy Unpacked, jež má prvně proběhnout koncem července v jihokorejském Soulu a následně 11. srpna v USA a Kanadě.