Samsung má na letošním Galaxy Unpacked, které poprvé proběhne koncem července v Jižní Koreji a údajně ještě jednou samostatně v USA a Kanadě 11. srpna, uvést očekávané skládací smartphony Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5. Zatímco první zmíněný nebude odhalen v duchu inovací, druhý kousek zaujme velkou zadní obrazovkou, jež přinese zcela nové možnosti. Právě jsme se o ní dozvěděli další detaily.

Už dříve se říkalo, že sekundární displej poskytne uživatelům spoustu nových funkcí. Posléze dokonce vyplavalo na povrch, že na nich Samsung spolupracuje s dalšími velikány v oboru, jako jsou Microsoft, Meta či Google. Redakce serveru SamMobile nyní přináší konkrétní detaily o tom, co vlastně můžeme očekávat. Těšit se můžeme na širokou paletu aplikací od Googlu.

Kromě toho, že si budoucí majitelé Galaxy Z Flip 5 budou moci na externí obrazovce užít podporu klávesnice, prohlížení webových stránek nebo kontrolu kalendáře, nebude chybět ani přítomnost aplikací YouTube, Mapy Google nebo Zprávy Google (pro komunikaci, nikoliv čtení novinek). Prý jich ale bude víc.

„Zadní displej Galaxy Z Flip 5 zdaleka nenabízí plnohodnotný zážitek z operačního systému Android, který můžete získat ze zadního displeje Galaxy Z Fold 5,“ píše SamMobile.

To je také zcela logické, nicméně my v redakci jsme zvědaví na to, jak si nadcházející hračka od Samsungu poradí s ambiciózním konkurentem od Motoroly, který vyšel jako Razr 40 Ultra. Ten totiž nabízí opravdu hromadu nejrůznějších vychytávek pro svou druhou obrazovku, jak jsme vás samostatně informovali zde.

Jak se na Galaxy Z Flip 5 těšíte vy? Dejte nám vědět v komentářích!