Google před nedávnem vydal řadu Pixel 8, která dostala nový procesor, vylepšené fotoaparáty a doslova nával dalších softwarových funkcí, které mají například za cíl usnadnit fotografování nebo nahrávání a úpravu videí. Vychytávek se ale čekalo o něco víc a bohužel, ačkoliv se s některými vyloženě počítalo, Google je stejně nakonec nepřinesl.

PŘEMĚNA TELEFONU NA STOLNÍ POČÍTAČ

Tou první z nich je takzvaný desktopový režim neboli napodobenina funkce DeX, která je již delší dobu podporována na některých zařízeních od jihokorejského Samsungu. Zkrátka se jedná o možnost, jak z telefonu udělat stolní počítač, a to připojením k externímu displeji pomocí USB-C.

O tom, že funkce možná zamíří do řady Pixel 8, jsme vás informovali koncem června, ale Google se patrně rozhodl ji zrušit, popřípadě odložit. Novinář Mishaal Rahman se domnívá, že tak učinil pro nedokončenou aktualizaci takzvaného desktopového režimu v Androidu. Jakmile bude jeho proměna hotová, mohla by vychytávka vyjít.

NAHRÁVÁNÍ VIDEÍ V 8K

Už při úniku detailů o fotoaparátech nových Pixelů se leakerka Kamila Wojciechowska nechala slyšet, že obrazové snímače podporují nahrávání videa až v rozlišení 8K, a to při 30 snímcích za sekundu. Jak se však sama obávala, funkce nakonec k uživatelům nedorazila – Google omezil nahrávání na rozlišení 4K se 60 snímky. Ze zdrojového kódu telefonů, jenž byl nedávno zveřejněn, přitom vyplývá, že na vině pravděpodobně nebude hardware, čili procesor Tensor G3, ale spíš software. Mishaal Rahman se domnívá, že Google na funkci stále pracuje, ale pouze se nedostala do série Pixel 8.

SLOW MOTION NA DRUHOU

Některým nadšencům by se pořizování videí ve slow motionu při rozlišení 720p a 480 snímcích za sekundu rozhodně hodilo. Ostatně, Pixely aktuálně podporují pouze rozlišení 1080p při 240 snímcích, takže co se týče plynulosti, posun by to byl opravdu výrazný. Google se touto novinkou chvíli zabýval, ale plány byly poměrně rychle zrušeny.