Už zítra bude jihokorejská společnost Samsung pořádat vysoce očekávanou akci Galaxy Unpacked, na níž budeme informování o nových produktech. Probíhat bude od 19:00 našeho času a sledovat ji bude možné skrze přehrávač výše nebo tento odkaz. Níže si můžete přečíst, s čím vším můžeme zhruba počítat.

CO MÁME OČEKÁVAT?

TELEFONY

Snad nejdiskutovanějšími produkty budou nové vlajkové lodě mezi telefony, jež jsou označeny jako Galaxy S23. Sestava se bude skládat ze tří kousků – Galaxy S23, Galaxy S23+ a Galaxy S23 Ultra. Výrazný posun oproti jejich předchůdci můžeme očekávat v oblasti výkonu, a to díky novému čipsetu Snapdragon 8 Gen 2.

Samsung se měl klasicky zaměřit i na zlepšení fotoaparátů a jejich schopností. Kupříkladu nejvyšší model nabídne 200Mpx senzor a těšit se nejspíš můžeme na kvalitnější noční fotografie, až stonásobné přiblížení nebo lepší portrétní videa.

Pro letošní rok si Samsung nachystal ještě jednu novinku, a tou je vyškrtnutí 128GB modelů, tedy kromě nejlevnějšího Galaxy S23. Dvojice vyšších telefonů však bude začínat s 256 GB místa na úložišti. Jednotlivé modely se od sebe budou lišit i kapacitou baterie, velikostí displeje a designem nebo výbavou na zadní straně.

Více detailů o telefonech Galaxy S23 se můžete dozvědět například v těchto článcích:

NOTEBOOKY

Kromě nových telefonů se Samsung zaměřil i na notebooky a pravděpodobně rozšíří katalog hned o několik kousků, jež budou nazvány jako Galaxy Book 3. U nás na webu jste mohli v poslední době zaznamenat hlavně články o nejlepším modelu, jímž je Galaxy Book 3 Ultra, který podle všeho (v nejlepší konfiguraci) dorazí s grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 4070 a procesorem Intel Core i9-13900H.

Těšit se ale dále můžeme i na Galaxy Book 3 Pro, Galaxy Book 3 360 či Galaxy Book 3 Pro 360. Tato zbylá zařízení se budou spoléhat na slušný výkon v kompaktním provedení a modely s číslovkou 360 v názvu i na konvertibilitu. V jejich případě můžeme rovněž počítat s novými procesory od Intelu, ale tentokrát prý nebudou disponovat dedikovanou grafickou kartou.

DALŠÍ ZAŘÍZENÍ?

Dříve se spekulovalo i o tom, že bude na Galaxy Unpacked odhaleno i mnoho dalších zařízení, jako je například tablet Galaxy Tab S9 nebo další bezdrátová sluchátka. Nyní to ale vypadá, že se od tohoto plánu upustilo. Ale kdoví, třeba nás Samsung zítra ještě překvapí.

Na jaký produkt se těšíte nejvíc vy?