Samsungu se v poslední době nedaří udržet pod pokličkou snad vůbec nic Alespoň tedy co se týče nové řady vlajkových telefonů. Nyní vyplavaly na povrch další propagační materiály mobilu Galaxy S23 Ultra, a dokonce i jeho detailní specifikace.

Pod kapotou najdeme čipset Snapdragon 8 Gen 2 spolu s operační pamětí o kapacitě 8 GB nebo 12 GB. Docela překvapivý je ale fakt, že v tabulce stojí zmínka o technologii LPDDR5 – podle dřívějších informací měly totiž nové vlajkové lodě dorazit s rychlejší LPDDR5X pamětí. Absence této vychytávky rozhodně zamrzí.

Alespoň máme potvrzené kapacity úložiště – se 128GB modelem se v Evropě nejspíš můžeme definitivně rozloučit a budeme si moct vybrat z 256GB, 512GB nebo 1TB konfigurace.

Uvnitř telefonu se bude dále nacházet 5000mAh baterie, kterou ale budeme moct nabíjet pouze 45W výkonem. Není to už na vlajku dnešní doby trochu málo? Chybět ale naštěstí nemá podpora bezdrátového nabíjení s maximálním výkonem 10 W.

Přední strana smartphonu bude osazena 6,8palcovým AMOLED displejem s rozlišením QuadHD+ (3088x1440 pixelů), 120Hz obnovovací frekvencí a podporou HDR10+. Chybět nebude ani funkce Always-on.

Vzadu se nám naskytne pohled na čtveřici kamer. Hlavní fotoaparát bude 200Mpx a pochlubí se i optickou stabilizací obrazu. Počítat můžeme i s 12Mpx ultra širokoúhlým snímačem a dvojicí teleobjektivů s rozlišením 10 Mpx. Ve výsledku budeme moci nahrávat videa s rozlišením až 8K při 30 snímcích za sekundu, ale pokud byste chtěli 60 snímků, bude nutné snížit rozlišení na 4K.

Mezi další vychytávky patří dvojice reproduktorů nebo stupeň krytí IP68, jenž zajišťuje ochranu vůči prachu a potopení do vody po dobu, kterou určí výrobce. Co se konektivity týče, využívat budeme moci Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, NFC a samozřejmě i GPS.

Telefony Samsung Galaxy S23 budou spolu s dalšími zařízeními pravděpodobně vydány už 1. února v rámci akce Galaxy Unpacked.