Už brzy se dočkáme vydání očekávané vlajkové řady Galaxy S23. Jedním z mnoha vylepšení oproti minulé řadě budou fotoaparáty a ostatně jako skoro vždy budou změny nejvíce patrné u nejdražšího modelu – Galaxy S23 Ultra nyní nabídne 200Mpx hlavní snímač. Ovšem, jak vypadá rozdíl mezi 200Mpx snímkem a fotografiemi v nižší kvalitě? To nyní ukazuje známý leaker.

Insider Ice universe na svém Twitteru zveřejnil trojici obrázků, o níž tvrdí, že byly pořízeny právě telefonem Galaxy S23 Ultra. Byť všechny zachycují tu samou věc – houpačky na dětském hřišti – je mezi nimi rozdíl, a to v kvalitě. Jeden ze snímků je totiž 200Mpx, další 50Mpx a poslední pouze 12Mpx.

Navzdory tomu, že při focení autor využil osminásobného přiblížení, jsou i obrázky v nižší kvalitě docela ostré (na onen 200Mpx ale pochopitelně co do ostrosti nemají). Stejně tak si lze dobře všimnout toho, že 200Mpx snímek je ze všech vůbec nejtmavší a jednotlivé odstíny fialové barvy v popředí lze od sebe rozeznat úplně nejlépe.

Světelné rozdíly jsou demonstrací toho, jak vlastně pracuje senzor ISOCELL HP2, který bude Galaxy S23 Ultra využívat. Ten dokáže seskupovat jednotlivé pixely do skupinek po čtyřech či šestnácti, aby bylo zachyceno většího množství světla.