Jihokorejský portál Naver v dubnu přišel s tvrzením, že Samsung pracuje na nové generaci sledovacího zařízení SmartTag, která dorazí během červencového Galaxy Unpacked. Na této akci sice byla uvedena spousta produktů, ale zrovna SmartTagu jsme se nedočkali. Nicméně, zařízení o sobě dává vědět prostřednictvím certifikačních databází a už také víme, jak bude vypadat.

Zahraniční portál MySmartPrice si všimnul, že Samsung Galaxy SmartTag 2 prošel databází Bluetooth SIG. Nález přitom odhalil, že nadcházející konkurence pro Apple AirTag nabídne podporu technologie Bluetooth 5.3, která má podle serveru Sammobile přinést zajímavé benefity. Kromě stabilnějšího a bezpečnějšího připojení je totiž údajně šetrnější vůči baterii, a tudíž by nový SmartTag mohl v provozu vydržet o něco delší dobu.

Web 9TO5Google pak spatřil nástupce původního SmartTagu z roku 2021 v databázi FCC, kde nese modelové číslo EI-T5600. Daleko zajímavější je ale fakt, že výpis obsahoval i fotografii, která prozrazuje jeho designové provedení.

Velikostně se nový SmartTag zdá být rozměrnější než jeho předchůdce a na rozdíl od čtvercového tvaru předchůdce nyní dorazí s tělem ve tvaru pilulky. Větší je také otvor, který umožňuje jeho uchycení na klíčenku nebo podobná místa. To ve výsledku umožní o něco snazší manipulaci.

Zatím není známé, kdy nový SmartTag vyjde, ale spekuluje se, že si jeho uvedení Samsung nechá až na začátek příštího roku, kdy bude odhalena také vlajková řada Galaxy S24. O té jsme více psali v těchto článcích: