Kromě toho, jak jejich zařízení po designové stránce vypadá, se výrobci čím dál více zaměřují také na použití správných materiálů, které třeba zvýší odolnost, ale zároveň také sníží hmotnost. Po vydání řady iPhone 15 by mohl být ukázkovým příkladem Apple, který má u dvojice dražších modelů využít titan. Podobně by se mohl zachovat i Samsung.

Tento jihokorejský technologický velikán již pracuje na nové vlajkové řadě Galaxy S24, která bude s nejvyšší pravděpodobností opět vydána někdy začátkem následujícího roku. Ještě se ale musí počkat na potvrzení, zda půjde znovu o leden, anebo až únor, jako tomu bylo dřív. Jak nyní naznačuje známý leaker, vrcholný model by rovněž mohl přinést titanové tělo.

Renomovaný insider Ice universe na Twitteru sdílel periodickou tabulku a popisek „22“. Toto číslo je shodné s protonovým číslem titanu. Odpovědí na komentář uživatele Alvin navíc de facto potvrdil, že je řeč o Galaxy S24 Ultra.

Výrobci smartphonů v posledních letech věnovali pozornost zejména nerezové oceli nebo hliníku, nicméně titan by mohl představovat budoucnost vlajkového segmentu. Jedná se sice o dražší materiál, ale zato poskytuje vyšší odolnost a současně snižuje hmotnost, což by mohla řada uživatelů ocenit. Nebylo by tedy divu, kdybychom jej v budoucnu viděli také u dalších výrobců, jako jsou třeba Xiaomi, OnePlus nebo Honor.

Leaker na Twitteru bohužel nenaznačil, zda použití nového materiálu zvedne finální cenu produktu, ale osobně bych se tomu nedivil. Něco podobného se totiž na základě aktuálních spekulací očekává také u Applu.