Letošní vlajková řada od Samsungu, Galaxy S23, byla sice zajímavá, ale zároveň jasně ukázala, že má jihokorejský technologický gigant ve srovnání s konkurencí pořád co dohánět. Je sice schopen dodávat nové verze Androidu mezi prvními, ale například v oblasti podporovaného výkonu nabíjení není žádnou hvězdou. Lze pochopit, že se nechce pouštět do 100wattových extrémů kvůli možné náročnosti na živostnost baterie, ale něco rychlejšího by přece jen doručit mohl.

Fanoušci smartphonů od Samsungu nyní dostávají naději díky tvrzení známého leakera RGcloudS. Podle něj využije jihokorejský velikán novou stavbu baterie, v důsledku čehož by šlo zvednout výkon až na 65 W. Bohužel, takzvané stohované akumulátory podobné těm, co jsou v elektromobilech, mají zůstat exkluzivními pro vyšší dvojici modelů.

Když se podíváme na současnou řadu Galaxy S23, základní model pracuje s 25W výkonem nabíjení, zatímco modely Ultra a Plus posouvají tuto hodnotu na 45 W. Ačkoliv je to víc, stále se nejedná o žádný zázrak. Nejenže konkurence už i ve střední třídě častokrát nabízí víc, ale především jde vidět, že se Samsung v tomto ohledu za posledních několik let vůbec neposunul. 45W nabíjení podporoval i Galaxy Note 10+, jenž debutoval v roce 2019.

Galaxy S24 Ultra a Galaxy S24 Plus mají mezitím konečně upgradovat na oněch 65 W. To se při jejich údajné 5 000mAh kapacitě baterie bude rozhodně hodit. Dražší model pak má navíc dostat ještě speciální chladicí gel.

Příchod série Galaxy S24 se klasicky očekává začátkem příštího roku. Nicméně, ještě si budeme muset počkat na potvrzení přibližného data. Není totiž jasné, zda se Samsung znovu rozhodne pro lednový launch, anebo se navrátí k původnímu únorovému.